Till dig som behöver en egoboost och motivation

Man kan aldrig få för mycket av motivation. Eller hur? Därför tänkte jag nu dela med mig lite utav det jag har suttit och funderat på under ett tag. Nu menar jag inte bara sedan igår, jag pratar om månader tillbaka, kanske till och med år när jag tänker efter. Hur som helst... Let's go!

Tvivla aldrig på dig själv
Du kanske redan tänker på detta sättet, det vet jag ju inte, men om du gör det så fortsätt så! Du är en stark och självständig person, nu pratar jag inte om att du kanske har flyttat hemifrån eller sköter din egna ekonomi eller något sådant, jag pratar om att du är din egna person. Du är en självständig individ. Det är ingen, verkligen INGEN som kan berätta för dig vad du kan eller vad du inte kan göra för något. Det klart att du kan bli VD för ett stort företag i framtiden, om du vill och kan ge det som krävs för att bli det, och lägga ner den tid som behövs för att komma dit. Du kan bli den bästa skribenten på den största och bästa tidningen ever i New York också om du så vill, men samma sak gäller även här! Tid, tålamod och svett behövs. Och det är klart att du kan få högsta betyg i plugget och slå dina vänner överlägset på bowling, om du bara är villig att öva och träna. För att inte nämna att du som kille kan bli the next fitness guru om du bara ger det den tid som behövs och ge den prestation som krävs utav dig. Och nej, du behöver inte ta Anabola eller sådant skit för att få stora muskler, det går utan också, det tar bara lite längre tid. Du kan alltså bli nästan vad du vill, om du bara tror på dig själv och ALDRIG tvivlar på dig själv!

Ge aldrig upp
Om du har ett mål och du känner att du aldrig kommer nå dit så är det dags att tänka om nu! Det klart att du kommer nå ditt mål som du strävar efter. Jag har länge velat gå ner i vikt, för jag har inte varit nöjd med min kropp eller med min vikt på länge, men så för några månader sedan så sa det bara BAAAM och så började jag gå ner i vikt, genom att äta rätt och nyttig mat, hålla koll på hur mycket kalorier jag stoppar i mig, går ut på promenader, joggar och gör träningsövningar i vardagsrummet... och nu har jag gått ner 13 kg. Jag har inte nått mitt mål riktigt än men jag är på god väg i alla fall, och jag om någon älskar när allt går fort! Men ibland så behöver saker och ting ta sin lilla tid, om det ska ge någon effekt och vara ett långvarigt resultat. Så tycker du att du inte når ditt mål tillräckligt snabbt och känner för att ge upp, gör inte det för när du väl har nått ditt mål, när du väl gör det så kommer du att bli överlycklig och så stolt över dig själv, men ger du upp så kommer du känna raka motsatsen. Det kan jag lova dig. Jag har ju till och med slutat röka! Något som jag trodde var omöjligt, men till slut bestämde jag mig och sa till mig själv att jag är stark, och att jag klarar det! Nu har jag vart rökfri snart i en hel månad. Och jag är överlycklig över att kunna spara de 50-60 kronor man lägger på ett cigarettpaket idag. Cigaretter för bara massa negativt med sig. Man luktar äckligt, man får dålig andedräkt och hela lägenheten luktar pyton verkligen. Men nu? Nu känner jag den goda doften ifrån mina doftstickor och mina doftljus, det luktar fräscht och städat, istället för att det ska lukta soprum blandat med stark röklukt i vardagsrummet. Så ge aldrig upp, för DU kan!

Beroende i alla former
Det finns mycket i vår värld som kan göra oss beroende. Energidrycker, Coca-Cola, chips, droger (inkl. snus och cigaretter), spel, alkohol osv. Jag har varit beroende av både energidrycker och Coca-Cola, och cigaretter. Jag har slutat med alltihop nu! Dels för att energidrycken fick mitt läckage i hjärtat att bli större och läcka mer så jag fick börja ta medicin, Coca-Colan slutade jag med för att det också innehöll koffein, vilket var en av de största anledningarna till varför jag slutade med Power King och Red Bull osv. Och cigaretter slutade jag med för att jag länge sagt att jag ska sluta och nu har jag äntligen tagit tag i det på riktigt. Så till er som har ett beroende av något slag... Det klart att DU KAN sluta och komma ifrån ditt beroende, allt handlar om viljan och vilken styrka man väljer att koncentrera sig på, tänker du att du inte kan så väljer du ju den styrka som gör att det blir omöjligt för dig att sluta, men tänker du istället att du kan och att du vill, tänker på de som är runt omkring dig så väljer du den styrka som kommer få dig att sluta, ja det kommer ju vara riktigt jobbigt under tiden så klart, men i längden kommer det vara så värt det! En av mina motivationkällor är KRIS Halmstad. Det är så himla inspirerande och motiverande att någon som har en ganska mörk bakgrund verkligen kan göra come-back och verkligen bli en hur bra och duktig medmänniska som helst och verkligen stå emot all knark och alkohol som finns på vår marknad idag. Så jag ger väldigt mycket creds till KRIS för att de hjälpt så många, dels ungdomar och vuxna! Så allt handlar egentligen om vad du väljer att lägga din styrka på och vad du bestämmer dig för att vilja. Du kan sluta med ditt beroende, tro på dig själv och tro på detta.

Arbetssökande
Att vara arbetssökande kan vara riktigt jobbigt. Rutinerna försvinner, du har inga tider som du måste passa egentligen, du har verkligen ingenting att göra helt enkelt. Men så kommer vi till en väldigt viktig sak nu! Jag hade inte själv tänkt skriva just om detta, så jag låter er läsa om detta i ett väldigt klokt och inspirerande inlägg på min väns blogg: http://nouw.com/arlenace/heltidsjobb-17053226

Självförtroende & Viktnedgång
Självförtroende är något som verkligen är jätte viktigt att ha inom sig! För även det kan ge en motivation till olika saker. Jag ville få ännu bättre självförtroende och må bra i mig själv och det gör jag idag. Mitt självförtroende är på topp och jag kan inte må bättre än vad jag gör! Jag har en pojkvän som jag är lycklig med, jag klarade av att göra min tenta i Lund i kursen Utvidgad juridisk introduktionskurs, och jag är två kilo från min målvikt. Så åter igen, VILL DU SÅ KAN DU! 😊

Ta hand om er och ha det bäst, puss och kram!

Gillar

Kommentarer

lwa
,
Goa härliga Dessie! Jag är så stolt <3