Positiva nyheter

Hej där! Klockan är 00:50 men som den nattuggla jag är sitter jag i soffan och kollar på serien Vänner, samt fixar med mina anteckningar inför ja, dagens seminarium.

Det var ett tag sedan jag gjorde ett inlägg här, ibland blir det som det blir helt enkelt! Hur som helst vill jag berätta om vad jag har hittat på under augusti månad.

I slutet av juli började jag läsa en sommarkurs på distans, en kurs som hålls vid Linnéuniversitetet i Kalmar. Sommarkursen heter ”Hyperlokalt journalistiskt projektarbete 7,5 hp” och ger alltså som framgår av namnet, 7,5 högskolepoäng.

Kursen bestod av fem moment, de två sista bestod av att man skulle skapa ett konto på sociala medier och producera samt informera om nyheter som sker där man bor, så kallade hyperlokala nyheter. Det är alltså detta som är projektarbetet!

Jag skapade ett konto på Instagram som heter ”hstdcnyheter” och där informerar jag om bra positiva nyheter och händelser som sker i Halmstad med fokus på Halmstad city! Istället för att avsluta kontot efter kursens slut fortsatte jag att driva Hstd C Nyheter och jag har fått göra så mycket sedan 7 augusti. Jag har utvecklats, lärt mig och vågat göra så mycket! I dagsläget ger det ingen inkomst, men målsättningen är att det ska bli mitt arbete efter avslutad examen.

Bor du i Halmstad? Brukar du vara i Halmstad under sommaren/vintern? Eller vill du bara veta vad som sker i Halmstad city? Följ gärna hstdcnyheter på Instagram och/eller Hstd C Nyheter på Facebook! ❤️

Nu ska jag fortsätta med mitt plugg, vi hörs när vi hörs, godnatt och ta hand om er 🥰

Ta hand om er och ha det bäst, puss och kram!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229