Motivation längs vägen

 

Hej på er, det var längesedan nu som jag skrev ett blogginlägg. Men jag har inte glömt bort bloggen, jag har bara inte haft tiden att sätta mig och skriva. Plugget har tagit över en stor del utav min fritid. Men det är ingenting jag klagar på faktiskt. Jag trivs och jag har lärt mig oerhört mycket. Jag är så glad och stolt över mig själv att jag sökte in på denna kursen, visst den hjälper inte mig att komma in på min utbildning, men den hjälper mig genom att jag får en inblick och många lärdomar inom detta område som jag kommer kunna ha stor nytta utav både utanför och i skolan.

 

Om jag ska vara helt ärlig så kan jag säga att jag älskar att gå till skolan, även om det är klockan 08 eller 09 på morgonen, att få träffa mina underbara klasskompisar som har blivit mina vänner även utanför skolan. Att få prata om helgen som varit och vad som hänt sedan sist vi sågs. Och alla raster man går och köper kaffe på. Ja, jag kan säga att jag helt ärligt älskar livet på högskolan, och detta har fått mig att öppna upp mig så otroligt mycket. Jag har fått lära känna mig själv bättre, jag har fått ett litet bättre hum om vad jag vill jobba med i framtiden, jag verkligen känner hur jag utvecklas som individ varje dag! Och detta sitter jag och skriver till dig som sitter hemma och funderar på vad du ska göra med ditt liv, för jag har också gjort det. Jag låg i soffan och blev till slut nästan galen på mig själv för att jag inte visste vad jag ville göra. Så jag sökte in på en hel del olika kurser och program. Och vet du vad? Det var ett utav mina bästa val på länge.

 

Visst, jag kanske inte tänker jobba med just idrott eller har som mål att bli en idrottspsykolog, men det för med sig så mycket mer än bara kunskap om ett visst ämne. Man lär känna nya människor, man utvecklas och mognar som individ och du får prova på hur det är att vara som student. Det enda jag kan gå runt och tänka på nu, är hur det skulle vara som student och gå ett flerårigt program som leder en till det man är intresserad att jobba med, men också att få lära sig mer och mer om sitt personliga intresse. Och hur många fler nya människor man kan lära känna!

 

Jag säger bara en sak, SÖK IN till högskolan om du ändå bara ligger hemma och inte vet vad du ska ta dig till, se det som en rolig grej och som något du kan ha nytta utav längre fram oavsett om du vill jobba med det eller ej. Fundera på det i alla fall någon dag, och jag lovar att om du bestämmer dig för att söka in, så kommer du inte bli besviken på vad du kommer möta.

 

VIKTIGT ATT KOMMA IHÅG:

  • Positiv attityd och utstråla glädje
  • Viljan att lära sig
  • Sträva framåt och uppmuntra varandra i klassen
  • Lära känna andra personer som funkar som dig, kommer det ett grupparbete längre fram så lär ni jobba skit bra ihop och ni båda kommer anstränga er lika mycket.
  • Undvik drama och försök att hålla allt på en mogen och vuxen nivå, det är inte roligt att ha ovänner i klassen.
  • Högskolan är INTE som gymnasiet, ska något lämnas in en viss tid, lämna in det då, gärna någon dag innan. Det går inte att komma med massa ursäkter hela tiden varför man inte gjort saker och ting i tid!

 

Jag hoppas att jag väckt lite motivation i en del utav er som läser min blogg, kunskap och erfarenheter är liksom aldrig fel att ha inom sig. Nu ska jag fortsätta och gå tillbaka till min uppgift som ska lämnas in på måndag! / Puss o kramTa hand om er och ha det bäst, puss och kram!

Gillar

Kommentarer