Lärdom och inspiration

Kom nyss hem. Gick en sväng till James efter att jag hade pluggat klart för i kväll. När jag kom dit så träffade jag Linnea, min tjejkompis och före detta kollega, i kväll var hon faktiskt på andra sidan, alltså utanför baren vilket var riktigt roligt!

Det hon sa till mig i kväll, var ord som gjorde mig riktigt glad, ord samtidigt som det gav mig en tankeställare. På ett väldigt positivt sätt så klart! De orden hon sa till mig alltså, bland annat att hon kände att jag har båda fötterna på jorden och att jag är en genuint snäll person, oftast lite för snäll mot folk vilket lätt kan leda till att folk kan få för sig att utnyttja. Ja, när jag tänker efter så är jag nog oftast för snäll. Jag säger inte att jag ska sluta vara snäll, givetvis inte! Men jag ska verkligen börja tänka ut och välja de personerna som faktiskt är snälla tillbaka mot mig. De som tar, men även ger tillbaka också! Jag önskade att jag kunde formulera mig lika bra som hon gjorde när hon berättade allt detta för mig, men klockan är 02:39 och jag hade inte alls tänkt att vara vaken nu, eller ens skriva ett blogginlägg just nu, men jag kunde inte låta bli. Vilket jag är oerhört tacksam över!

Linnea gav mig även tips och råd gällande min blogg, och även där satte hon en tiopoängare, hon satte handen i handsken och gav mig inspiration och motivation.

Denna dagen har varit lång, även om jag vaknade lite senare än vad jag planerade, och även om jag inte har gjort så där överdrivet mycket idag så har denna dagen faktiskt gett mig hur mycket som helst. Jag kan faktiskt säga att jag har öppnat mina ögon lite mer idag och som sagt, fått mig en tankeställare!

Några exempel på vad jag har insett idag:

  1. Jag sökte ju båda engelska och en utvidgad juridisk introduktionskurs nu till våren. Båda kurserna har redan börjat. Men för någon dag sedan så satte det stopp i hjärnan, bokstavligt talat. Jag fick panik och visste inte vad eller hur jag skulle göra för att fixa båda kurserna, jag tänkte på vilken som var viktigast vilket inte tog lång tid och lista ut, juridik kursen, helt klart. Engelskan valde jag mest för att jag gillar språket och jag gillar att skriva och prata engelska... men egentligen, vad ger det mig mer än lite mer kunskap om just engelska? Jag kan inte få något jobb, jag får ingen utbildning, jag får bara en liten droppe mer kunskap om jag fullföljer engelskan. MEN med juridik kursen, jag har två veckor (en vecka från och med söndag) att läsa ut en hel bok, plugga in det jag har läst om, förstå vad det handlar om, inse vad som är viktigast att kunna, och sedan klara provet som kommer under tredje veckan. Klarar jag inte det efter fem försök så är det liksom hejdå till den kursen, jag får inte fullfölja den! Jag skämtar inte nu. Så det var ganska lätt för mig att avgöra vilken kurs jag faktiskt ska koncentrera mig mest på. Jag ska kämpa och verkligen satsa stenhårt på juridik och faktiskt komma in på juristprogrammet! För klarar jag provet och får a-b på hela kursen så har jag en garanterad plats för att få börja på det programmet, och jag vore ju fullkomligt dum i huvudet om jag tog engelskan framför denna chansen, vilket är kanske min enda chans att komma in, om jag inte pluggar upp mina betyg från gymnasiet och gör högskoleprovet. Så vad har jag lärt mig? Jo, jag har lärt mig att göra samt välja det som faktiskt ger mig något. Jag har lärt mig själv och insett att jag faktiskt vill ha en utbildning, inte bara för att gå en, utan för att jag faktiskt vill läsa just juridik och skaffa mig en juristexamen! Jag har insett vad jag vill bli när jag blir "stor", vart jag ser mig själv i framtiden.
  2. Innan idag så träffade jag Cassi. Vi tog en kopp kaffe och bara snackade rent allmänt om massa olika saker och även hon lärde mig något idag! Vi har vart lite upp och ner i vårt förflutna. Ibland har vi pratat varje dag, och ibland har vi inte pratat på flera dagar, ibland har vi vart arga på varandra, gråtit med varandra, skrattat med varandra, haft små diskussioner om saker som faktiskt visat sig vara riktigt små nu. Vi har verkligen gått fram och tillbaka, låt oss stanna där. Vi började umgås igen i augusti-september har jag för mig, och vi tog en fika, snackade ut om vad som hänt och vi blev sams igen, efter att inte ha haft någon kontakt över huvudtaget på typ flera månader. Idag pratade vi om vänskap, om hur vänskap byggs upp, och att bästa vänner är inget man väljer, man bara blir det, man klickar med varandra, så enkelt är det! Så vad lärde hon mig? Hon lärde mig att, om man har varit riktigt bra vänner en gång i tiden, men att det sedan uppkommer något som gör att man slutar umgås/pratar/whatever/vad som, men sen efter ett tag när man har insett vad saker och ting faktiskt gick ut på så, när man hör av sig till den personen igen efter så lång tid och vill reda ut saker... Kasta inte bort det!! Vi gav båda varandra händerna och idag har vi blivit de bra vänner vi var förr, om inte ännu bättre till och med. Hon har lärt mig att kunna blunda för det som vart och lärt mig blicka framåt, självklart menar jag inte att man ska förlåta eller ge tillbaka sin hand till någon om man verkligen inte mår bra med personen. Men klickar man med varandra, så går faktiskt det mesta att förlåta. Att kunna förlåta någon är oerhört starkt, man visar att man kan gå vidare!
  3. Det som gav mig en tankeställare är att jag måste tänka på vilka jag är så snäll mot innan någon börjar utnyttja mig för det. Jag måste öppna ögonen och verkligen inse vilka som faktiskt ger mig något tillbaka, pratar inte om pengar nu, utan om att ge tillbaka energi, styrka, motivation, inspiration, glädje, tacksamhet, omtänksamhet osv. Det går att fortsätta listan hur mycket som helst men jag känner att jag behöver inte rabbla upp mer, jag tror ni förstår min poäng redan nu faktiskt! Man ska vara snäll mot människor i sin omgivning, helt klart! MEN man ska inte ge sitt hjärta eller sin hand till vem som, för fort som ögat kan någon redan ha dragit ner dig i någon kletig smörja och ge dig problem eller bara ta din energi ifrån dig. Man ska vara försiktig och verkligen tänka sig för! Så vad har detta gett mig för lärdom? Det har gett mig lärdomen att vara jätte snäll, men vara snäll med viss försiktighet. Jag kan inte ge min hand till vem som helst, jag måste vara smart. Nu i fortsättningen, ska jag verkligen rensa bort all negativitet runt omkring mig, det jag behöver är positiv energi nu. Jag kan inte endast tillgodose andras behov eller fullfölja alla andras vilja, jag kan inte göra det som känns bäst för alla andra, jag måste tänka på mig själv också. Speciellt nu.
  4. Den sista som lärde mig något i kväll är min tjejkompis Natha som bor i Stockholm nu. Vi pratade lite med varandra i telefon innan idag och sms:ade lite innan i kväll. Jag trodde seriöst att efter att hon flyttade dit så skulle vår kontakt brytas eller så trodde jag att vi skulle prata med varandra, någon gång i månaden kanske. Men inget av det har hänt, okej vi sms:ar inte eller pratar i telefon med varandra varje dag, men vi håller kontakten och vi pratar ganska ofta ändå! Så det spelar faktiskt ingen roll hur långt ifrån man är, är man säker och är man riktiga vänner så vet man vart man har varandra oavsett om det är 1 km till varandra eller i detta fall, ca sex timmar ifrån med bil. Det är bara att ringa och när man har tillräckligt med pengar, så bara flyr man och åker till varandra och bara umgås och skrattar med varandra eller har de djupaste av de djupaste konversationerna man kan ha! Jag har inte träffat henne sedan nyår, inte så länge sedan men Cassi träffade jag idag, men det känns fan som att jag ÄR med Natha även om vi bara pratar i telefon, och det mina kära bloggläsare, är något jag inte upplevt på väldigt länge! Men vad har jag lärt mig av henne? Hon har lärt mig att även om man inte är med varandra varje dag, pratar varje dag, så vet jag vart jag har henne. Vid min sida. Hela tiden. Hon har lärt mig att uppskatta det positiva runt omkring mig, gett mig energi och stöd när jag har haft lite sad moments, hon har lärt mig att det är okej att vara ledsen, men att det är lika okej att vara glad och le. För det är det. Welcome your problems, solve them, then let them fly away and bring peace to your hest.

Detta inlägget blev nog nyss det längsta inlägget jag har skrivit på väldigt, väldigt länge. Men gud vad skönt att verkligen få skriva ner allt detta! Få er att inse att det är okej att göra det som känns bäst för DIG, göra det som GER DIG mest, följa ditt hjärta så att DU kan BLI det du vill, komma dit du vill. Få dig att känna att det är okej att ha en dålig dag, men låt inte den dagen förstöra hela din vecka! Ta emot de problem som uppkommer, lös dem men låt de lämna dig ifred när du tagit itu med dem, se framåt och lär dig av det som gav dig problemet istället. Få dig att känna dig bra för det är du! Va snäll mot dina medmänniskor, va snäll mot dina vänner, men var smart och var klok! Ge inte din hand till vem som helst, för alla förtjänar inte den.

Nu är klockan 04:25, helt seriöst... *suck*, godnatt/godmorgon, hoppas att ni sover gott haha, för det ska jag sannerligen göra nu, bums i säng. jalla bai, hörs i morgon! ❤​

Ta hand om er och ha det bäst, puss och kram!

Gillar

Kommentarer