Autopilot på

I ett svep går tiden, vi står stilla och ingenting händer är vad vi tänker. Vi kollar runt omkring oss och det känns som att vi går på repeat, liknande det omtalade och välkända hamsterhjulet.

Varje dag, varje timme och minut kollar vi på klockan, vi stressar och jäktar för att hinna med det vi ska. Scheman, punktlistor och prioriteringar är vad vi lever efter, paniken som uppstår när vi glömmer något ska vi inte ens tala om!

Dagarna går och det första vi gör varje morgon när vi vaknar, är att påbörja våra rutiner. Börjar vi dagen med att missa något, då är det som att hela dagen påverkas och förstörs. Vanan sitter i lika hårt som cement, men så fort vi har tappat greppet om vår kära disciplin så får vi kämpa något enormt för att komma tillbaka på rätt spår.

I det stora hela kan man nog säga att våra liv styrs av autopiloter, som vi själva har skapat och format inom oss. Då vi mer och mer börjar älska att bara kunna göra något utan att behöva tänka, vi uppskattar när saker och ting är enkla.

För att vara ännu mer ärlig, hur många av oss är det egentligen som kan se tillbaka en vecka eller två och komma ihåg vad de gjorde då? Förutom de dagliga rutiner vi har.

Min öppna och helt spontana tanke är, om vi kanske bara ska ta till vara på kontrollen över våra liv, och sluta låta livet styra oss. Kanske någon dag då och då äventyra våra rutiner och vara aningen spontana, så att vi kan slippa den där paniken och stressen om vi gör något i fel ordning.

För att inte tala om att vi kan se tillbaka och säga att vi har varit spontana, sluta känna och uppleva att vi går efter ett särskilt manus och att dagarna går i repris. För att vi då kan säga att vi tagit chansen att leva, varje dag.

Ta hand om er och ha det bäst, puss och kram!

Gillar

Kommentarer

hrasmusson
hrasmusson,
Gå gärna in och anmäl dig till veckans blogg. Skulle varit jättekul!
nouw.com/hrasmusson