Att tappa koncentrationen

Att tappa koncentrationen är lätt, faktiskt mer än lättare än så. Man kan sitta på ett lugnt fik med sin bästa vän och snacka om allt och ingenting men så fort dörren öppnas och det där lilla plinget låter så är ens ögon plötsligt mot dörren för att se vem som kommer in eller vem som gick. Så fort något låter så tappar man koncentrationen på det man redan gör, läser eller vad man nu är uppe i. Är det bara jag som stör mig på sådant och när det händer? 

Detta händer faktiskt mig just nu, jag sitter och kollar på film... Eller ja jag tänkte kolla på film men så kom jag på idén att shoppa online, så där satt jag i ungefär 15 minuter för att välja ut det jag vill ha med mig på min familjs resa om en vecka. Inte fan har jag någon aning om vad filmen handlar om men så fort någon skjuter eller boxar någon så vips är mina ögon på tv-skärmen! Men sedan återvänder jag till datorn för att fortsätta bläddra i facebook eller som nu skriva ett inlägg i bloggen min. 

Varför är det så här? Och varför är det bara enstaka speciella ljudsignaler som drar uppmärksamheten till sig? Det jag hatar mest av allt är när man sitter och gör ett nationellt prov och det är helt tyst men så börjar någon hosta eller gå ut och snyta sig som hände när jag skulle göra mitt svenska nationella prov, man tappar helt fokus på vad man skriver om och sedan får man läsa om texten minst hundra gånger för att komma på vad man skulle skriva efter "så", och sedan är det något som låter igen fast utanför, och då får man läsa om texten ännu mer. Det är alltid något som stör en, alltid något som låter i bakgrunden.

Nej nu ska jag återgå till filmen, den är ju snart slut ändå... Kanske var filmen inte så bra att den drog uppmärksamheten hela tiden? Äsch, jag vet inte... För jag kollade ju inte så mycket på den. Nu har jag babblat på om något så fruktansvärt tråkigt och ointressant... Aja, fick i alla fall skriva av mig lite och förhoppningsvis så är det väl någon som läser den, ha det bäst! 

Ta hand om er och ha det bäst, puss och kram!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229