Att sluta röka bara så där

Okej. Så nu har jag vart rökfri i två dagar, 18 timmar och 50 minuter. Det är inte länge det vet jag! Men det är längre än vad jag vart rökfri innan så jag är riktigt stolt. Har inte rökt några cigaretter över huvudtaget! 😃

Bilderna jag la upp här ovanför, det har vart jag hela tiden. Jag har nog sagt "detta är min sista cigg" minst 10 gånger, "jag ska sluta röka nu! Åh kan jag ta en cigg från dig?" sex gånger och jag har till och med klippt ett helt cigarettpaket för att få känna hur 50kr bara knäcktes på mitten, 50kr är inte heller mycket om man har kvar det, men om det bara försvinner så där helt i onödan så känns det ändå i kroppen!

Jag har till och med gått så långt att jag har använt den ursäkten "men min morfar rökte i hela sitt liv nästan och han blev ändå över 80 år". Nu dog han inte av rökningen utan av hjärtesorg då han inte klarade sig utan min mormor bredvid sig. Men det jag menar här är att hade han inte rökt så hade han inte haft den där äckliga hostan och deras lägenhet hade inte luktat så förbannat rökigt!! Det var bara morfar som rökte utav dem men det stank trots det, för rökning luktar fanemig förjävligt.

Kan inte säga hur mycket som helst då jag själv rökt ett par år men jag började känna att jag klarade inte av rökningen för ett tag sedan. Jag har hostat i flera veckor till exempel. Och nu, redan efter nästan tre dagar så känner jag så himla stor skillnad! Min lägenhet luktar inte rök, jag kan känna dofter så mycket bättre och smakerna blir tydligare också för mig. Allt har redan blivit så mycket bättre!

Rökning påverkar en så mycket mer än vad man tror, och man får för sig att "ja men det är ju bara en cigg", nej det är det inte. Vill du leva ett gott och hälsosamt liv (vilket många också får för sig att, äter man nyttigt och tränar så gör det inget om jag röker vid sidan om), släng då ciggen åt skogen!! Gör dig av med skiten för det fördärvar insidan av din kropp och senare i livet kan du njuta och le av att du slipper den där vidriga hostan, den rökiga lukten och sjukdomar som du kan få av rökningen! Förhoppningsvis slipper du dem, vilket du kan göra om du slutar röka i tid, typ idag nu!

Jag tror på er som vill sluta röka, ni kan om ni vill. Det kommer självklart bli jobbigt men det är så värt all möda i längden! 😃

Ta hand om er och ha det bäst, puss och kram!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229